2015 Serbest Dalış Küp Apnea Türkiye Şampiyonu ve Rekortmeni Birgül Erken

2015 Serbest Dalış Küp Apnea Türkiye Şampiyonu ve Rekortmeni Birgül Erken

Antalya Kaş’ta 21-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nda İTÜ-SAS adına yarışan Çanakkaleli Milli Sporcu Birgül Erken Türkiye birinciliği elde ederek Türkiye Şampiyonu oldu ve 149.80 mt ile yeni Türkiye rekorunu ele geçirdi.

TSSF’nin planlı faaliyetleri arasında yapılan Serbest Dalış branşlarında da yarışmalarda Birgül ERKEN tüm sporcular arasında bireysel olarak en çok madalyayı kazanan sporcu oldu. İlk günün sonunda iki altın madalya elde eden ERKEN; ikinci gün bir altın bir gümüş madalya alarak zorlu bir maratonu başarıyla tamamlamış oldu.
Tüm yarışmalara katılıp hepsinden madalya alan ve 3 altın madalya ile Türkiye Şampiyonluğu kazanan İTÜ-SAS Kulübü sporcusu ERKEN:

“ Serbest Daliş Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandım. Ödül töreninde peşpeşe üç kez “Türkiye Şampiyonu” olarak kürsüye çıkmaktan ve ayrica bir de gümüş madalya alarak bireysel siralamada en çok ödül alan sporcu olmaktan büyük onur duydum.
Bu onur ve gururu taşımak için sorumluluk ve çalışma azmi ile doluyum… Benim için uğraş veren; üzerimde emeği olan herkese çok tesekkür ederim. İlginize layik olmaya çalisacağim.

Bu defa Türkiye Şampiyonsı’nın tüm havuz branşları iki güne sığdırıldı. Yüksek tempoda 2 günde 4 tane yarışmayı hallettim. Gücümü bölmeyi ve enerjimi doğru kullanmayı öğrendim. Yarışmada ilk yapılan paletsiz apnea DNF de erkeklerin birincisi ile kafa kafaya aynı dereceyi yaptım. Yine de bu en iyi derecem değildi; çünkü daha önümde 3 yarışmam gereken müsabaka vardı. Eşit şekilde 4 yarışma için kontrollü ve çok dikkatli adımlar atmaya çalıştım. Daha iyi performanslarımı Dünya Şampiyonası’na saklıyorum. Hedefim dünya birinciliği. Bunun için neredeyse 5 yıldır hiç aralıksız antrenman yapıyorum. Çalıştıkça daha iyi olduğumu fark ettim. Bu özgüvenimi arttırdı. Hedefimi en yükseklere taşıyorum. Biliyorum ki hiç bir şey imkansız değildir.

Henüz yolun başındayız sezon uzun olacak. Şimdiden sonra en çok da denizde antrenman yapacağız. Deniz branşlarında yarışacağız. Öncelikle sağlıklı, keyifli ve bol rekorlu bir sezon olmasını diliyorum. Tüm rekorları Türkiye’ye taşımak için bireysel olarak elimden geleni” dedi.

Geçtiğimiz yıl Rusya_Kazan’da Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ederek bronz madalya elde eden Birgül ERKEN hedefinin milli takıma girerek bu yıl da ülkesini uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu dile getirdi.

Hayatta daima savaşçı, mücadeleci, pozitif ruhlu, keyfi ıskalamayan, yeni şeyler öğrenmeye tutkun, güçlüklerden yılmayan, meraklı, yaşıtlarımıza örnek, gençlere rol model olmak isteyen bir öğretmen olarak; anne olarak elde ettiğim başarılardan aldığım hazzı tarif demem. Çünkü yüce bir amaca hizmet eden bir nefer gibi hissediyorum. Bu sorumluluk duygusu ile hareket etmeye çalışıyorum.